Lauren Molengraaf Europees kampioene bij de junioren.

Deze zaterdag is Lauren Molengraaf Europees kampioen in de junioren categorie geworden op het moeilijke circuit op de Citadel van Namen.

De 17-jarige Nederlandse, die de twee eerste manches van de wereldbeker wist te winnen, had nochtans een voorzichtige start genomen door het einde van de eerste ronde in vierde positie en op dertien seconden van het leidend trio af te sluiten.

In de tweede ronde kon ze de kloof in één ruk dichten en aan de kop van de wedstrijd enkele versnellingen plaatsen. De Italiaanse Valentina Corvi en de Belgische Xaydee Van Sinaey bleven echter hardnekkig volgen, waardoor een trio de slotronde inging.

Aan het einde van een spannende strijd haalde Molengraaf in de laatste hectometers de bovenhand van Corvi. Ze schonk het Tormans Cyclo Cross Team daarmee de een tweede titel op rij in de categorie dames junioren, een jaar na Zoe Bäckstedt.

« Ik ben bijzonder gelukkig met deze titel, want ik won aan het einde van een zware wedstrijd. Als favoriete had ik mezelf best wat druk opgelegd en ik denk dat het daarom was dat ik geen goede start kende. Ondanks alles ben ik er toch in geslaagd om naar de kop van de koers te rijden. Valentina Corvi was een sterke tegenstandster, samen hebben we een spannende strijd geleverd. Daarom is het zo mooi om de gouden medaille te winnen. Ik zal ten volle van deze nieuwe sterrentrui genieten, in afwachting van mijn volgende doelen, de wereldbekers en het wereldkampioenschap in mijn thuisland. »
Lauren Molengraaf