Knappe prestatie van Quinten, Emiel en Joran in Berencross.

Meulebeke – zaterdag 2 oktober – 17h30.

Na de wedstrijd in Bredene reden de Tormans boys een knappe wedstrijd op het zware, modder parcours te Meulebeke. In de striemende regen vertrokken de renners van Tormans sterk en nestelden zich in de kop van het peloton. Quiten en Emiel lieten er geen gras over groeien en illustreerden dadelijk hun intenties. Even na het kwartier schudde Quinten serieus aan de boom en enkel Vanthourenhout volgde. Emiel bleef de aanklampen en gaf weinig prijs en ook Joran bleef ronde na ronde erg sterk presteren. Finaal waren het de Pauwels Sauzen- Bingoal renners die de podiumplaatsen opeisten. Quinten werd 4e, Emiel 7e en Joran 12e.

Na deze zware race werd het materiaal snel in orde gebracht en reden de renners en hun staff na diezelfde avond naar Gieten in het Noorden van Nederland voor de volgende opdracht, de Telenet Superprestige CX van Gieten.

Ploegmakker Théo Thomas koerste in zijn eigen land. Onze Franse belofte werd 24e in Pierric. Deze wedstrijd kaderde in de Beker van Frankrijk competitie.