Kevin Kuhn zet CX in Zwitserland op kaart

De Zwitserse sportpers begint Tormans renner, Kevin Kuhn, te vinden. Na zijn tweede nationale titel op rij en zijn straffe prestatie in de wereldbekerwedstrijd van Flamanville (FR) verschijnt hij meer dan ooit op de radar van de Zwitserse journalisten. De steeds glimlachende renner blijft er erg rustig onder en kijkt meer dan ooit uit naar het WK in de US. Na een week in zijn thuisland spraken we Kevin net aangekomen in Geel.

“Ondertussen kan je me misschien wel de ‘leading man’ noemen van de Zwitserse cyclocross maar meer ook niet hoor” klinkt het bescheiden. “Wanneer je tweemaal op rij de nationale titel pakt en een mooi resultaat rijdt in een wereldbeker dan springt dat natuurlijk in het oog van de sportjournalisten. Veldrijden is en blijft momenteel nog een relatief kleine sport in mijn land maar als je mooie resultaten boekt dan val je op blijkbaar.”

Kuhn, die aan een sterke periode bezig is tankte veel vertrouwen in eigen land en bevestigde zijn conditie met een 5e plaats in Flamanville. Zijn beste resultaat ooit in een wereldbekerwedstrijd. “Ik zit inderdaad in een goede flow” verzekerde de Zwitser ons. “De volgende wedstrijd is Hoogerheide. Voor mij is deze niet onbelangrijk want ik wil mijn conditie, mentale sterkte en goed gevoel op de fiets graag bevestigen. Ga dus niet teveel nadenken en voorzichtig zijn. Een domme valpartij of nog erger, besmet geraken dat zou pas vervelend zijn.”

Als we uitkijken naar het WK in de US blijft Kevin met beide voeten op de grond. “Het parcours in Fayetteville is niet helemaal mijn ding maar elke wedstrijd is anders. Opnieuw een 5e plaats halen zou straf zijn. Ik zeg niet dat het onmogelijk is maar ik zal opnieuw een superdag moeten hebben”. We zien wel wat het wordt, ik zal er in ieder geval klaar voor zijn!” besluit de gemotiveerde Tormans renner.

Photo by Ethan Glading