Joran Wyseure wint in Hamme

Belofte Joran Wyseure, knap derde op het BK, won vandaag de cross van Hamme. Wyseure liet al hele mooie dingen zien de laatste weken en is in ieder geval klaar voor dé belangrijkste afspraak van het jaar, het WK in Fayetteville van volgend weekend.

“De start in Hamme is belangrijk en het ging dadelijk goed. Als 4e van de hele de meute draaide ik het veld in. Dan was het even zoeken naar mijn juiste ritme en verloor ik enkele plaatsen” vertelde een contente Wyseure. De tweede ronde bleef ik foutloos en reed eigenlijk vlot naar het podium. Toch waren Mason en Ronhaar al vertrokken en moest ik aan een inhaalrace beginnen. Ronhaar had pech en ik kwam na zo’n 20 minuten koers in het spoor van Mason.

Vanaf toen bleef ik druk zetten, ging vaak op kop rijden. Op een bepaald ogenblik maakte mijn fiets een fluitend geluid en dat gebeurde net na de materiaalpost. Ik had het gevoel dat ik minder vlot begon te bollen maar gelukkig verdween het geluid snel. Uit voorzorg wisselde ik toch op 1.5 ronde van het einde. Voor Mason was dat het moment om te versnellen. Hij pakte dadelijk meer dan 10 meter voorsprong op mij.

“Toch had ik het gevoel dat de Engelsman (onlangs nog 2e op het Engels kampioenschap bij de Elite renners) niet beter was dan mij vandaag. Ik koerste snel de kloof dicht en ging opnieuw op kop rijden. Wanneer Mason op zijn beurt in de allerlaatste ronde van fiets wisselde had ik opeens 10 meter en die gaf ik niet meer af. Het was echter niet zomaar dat ik als eerste op de finish reed. Mason wou absoluut de winst in Hamme en deed er alles aan om nog terug te komen. Mijn tweede overwinning van het seizoen tegen een pak podiumkandidaten voor het WK. Voor het vertrouwen is dat top natuurlijk”

“Ik kijk uit naar het WK in de US. De vorige keer was ik er niet bij maar ik bleef niet bij de pakken zitten. Samen met mijn vader reed ik toen naar Zweden om 2 wedstrijden te crossen. Maar nu ben ik dus wel van de partij en ik zie het écht wel zitten. Het is nog niet op, voel ik vandaag.”

Veel succes Joran !