Joran Wyseure WERELDKAMPIOEN !

Joran Wyseure schrijft geschiedenis. De uitermate sympathieke Tormans renner won na een ongelooflijk straffe solo het WK in Fayetteville. De Belgen vormden een hecht team en dat loonde. Ploegmaat, Emiel Verstrynge, werd knap tweede en Nys maakte het Belgisch feest compleet met brons.

Het plan van de bondscoach was eenvoudig en goed. De uitvoering van een sterk Belgisch blok subliem. De Nederlanders openden sterk maar het was Joran Wyseure die in de tweede ronde aan de boom schudde en snel enkele meters pakte. De Nederlanders hadden dit duidelijk niet verwacht en hadden niet dadelijk een antwoord. De Tormans atleet kan ongelooflijk hard fietsen en imponeerde. Emiel Verstrynge speelde het ploegenspel perfect en zette zich in het wiel van de eerste Nederlandse achtervolger.

Joran Wyseure reed 6 seconden bij elkaar en de Nederlanders keken aanvankelijk de kat nog wat uit de boom. De Belgen controleerden slim en deden wat ze moesten doen. De Noorderburen werden na 30 minuten koers wat zenuwachtiger en probeerden met serieuze tempoversnellingen de kloof snel te dichten. Een voor een beten ze echter hun tanden stuk op de sterke Wyseure die meter na meter verder kon wegrijden.

In de 6e van de in totaal 7 ronden telde de voorsprong van Wyseure op een bepaald ogenblik zo’n 25 seconden. Emiel Verstrynge trok dan stevig door en zag de Nederlandse renners niet volgen. Hij reed de snelste ronde van de race maar het was ploegmaat Wyseure die de mooiste van alle truien veroverde!

Joran Wyseure kroonde zich tot wereldkampioen bij de beloften.

Proficiat Joran !