Joran Wyseure pakt machtige overwinning in Koksijde!

Zelden gezien. De prestatie van een oeverloos gelukkig Joran Wyseure bij de beloftenwedstrijd in Koksijde is nu al een van de hoogtepunten van dit CX seizoen voor Tormans. Joran pakte de overwinning in Koksijde, ploegmaat Emiel Verstrynge klom mee op het podium.

Op 17 november schreven we hier dat Joran Wyseure het helemaal aan het waarmaken is. De digitale inkt was nog niet helemaal droog en de jonge Tormans belofte pakte uit met een knalprestatie. Joran bevestigt week na week zijn stijgende vormpeil. De ploegtrainingen met Bart Wellens zijn een absolute meerwaarde en de renner uit Lichtervelde maakt week na week progressie. Dit in combinatie met zijn mentaliteit maakt van hem ondertussen een winnaar.

Joran is een renner die nooit opgeeft. Dat zagen we trouwens ook in de GP Destil in Nederland. Daar was hij als 2e van het pak weg maar kwam ten val. Zuiver op karakter knokte hij zich van de allerlaatste plaats tot een 14e plaats. Hij moest niet onderdoen op gebied van de rondetijden van de eerste drie renners.

De U23-versie van de Duinencross van Koksijde maakt geen deel uit van de Wereldbeker, maar dit mocht de pret niet drukken. De supporters keken vooral uit naar het Tormans Cyclocross Team, dat met Wyseure en Emiel Verstrynge twee serieuze kanshebbers aan de start zag verschijnen.

Wyseure en Verstrynge wisten ook de eerste schifting te overleven in Koksijde en maakten deel uit van een elitegroepje. Jente Michels leek in de eerste rondes over de beste benen te beschikken en reed weg van zijn concurrenten. Michels deed zo een gooi naar de zege, maar dat was buiten Wyseure gerekend.

De renner van Tormans ging in de slotfase op jacht naar de eenzame leider Michels en kwam net voor het ingaan van de laatste ronde aansluiten. Wyseure besloot vervolgens door te trekken en dit bleek de sportieve doodsteek voor Michels. Wyseure reed alsmaar verder weg en kwam uiteindelijk solo over de streep. Na Michiels werd Tormans renner, Emiel Verstrynge derde en stond mee op het podium !

Een ongelooflijke knappe prestatie van Joran ! En een dikke proficiat vanwege Tormans !