Hermans opnieuw knap derde op wereldbeker.

Het koude Tabor was het decor voor de volgende wereldbeker wedstrijd. Het Tormans team was paraat en klaar voor het snelle en goed berijdbare parcours.

Vanaf 15h startten Quinten Hermans, Kevin Kuhn en Corné Van Kessel. Hermans en Van Kessel maakten deel uit van een groep van zes sterke renners die zich rond halfkoers van de tegenstand konden afscheiden. Het werd een boeiend sportspektakel waarbij de Tormans renners knap de Tormans kleuren verdedigden. Corné en Quinten koersten beide alert vooraan. Na enkele versnellingen konden drie renners voor afscheiding zorgen. Toen Quinten in volle finale lek reed leek het podium weg. Maar niets was minder waar. Op karakter sloot hij terug aan bij de koplopers maar verspeelde net iets te veel kracht. Lars was de sterkste en won verdiend. Quinten slaagde erin om met een 3e plaats het podium te bereiken, op 15 seconden van de Europese kampioen.

Corné reed quasi een hele wedstrijd mee vooraan. Na een half uur crossen maakte hij deel uit van de elite groep en toont opnieuw zijn stijgende vormpeil. Met zijn 7e plaats toont Corné Van Kessel trouwens aan dat zijn knie goed herstelt van zijn valpartij op het Europese Kampioenschap. Kevin Kuhn kruiste op zijn beurt de finishlijn op de 16e plaats. Na deze zesde wedstrijd klimt Hermans opnieuw naar de voorlopige derde positie in de tussenstand van de Wereldbeker.

Volledige uitslag


« In Tabor kreeg ik opnieuw een parcours voorgeschoteld, waarop ik mijn explosiviteit kwijt kon. In de tweede wedstrijdhelft moest ik even diep in het krachtenarsenaal tasten om op mijn lekke band tot aan de materiaalpost te geraken en daarna de kloof met de leiders te dichten. Dat was energie die ik in de finale te kort kwam om tot op de streep mee te doen voor de overwinning. Lars van der Haar had opnieuw vleugels vandaag en ik ben dan ook blij dat ik intussen al voor de derde keer dit seizoen het podium van de Wereldbeker mocht betreden! »

Quinten Hermans