Emiel en Thomas winnen in hun nationale trui.

Opnieuw op het podium, opnieuw op de eerste plaats. Voor Emiel Verstrynge en Thomas Mein is het dezer dagen normale kost. Emiel won na een spannende race de U23 Wereldbeker wedstrijd in Flamanville (FR.) en komt op een derde plaats in de algemene rangschikking. Engelsman, Thomas Mein, won zijn wedstrijd in de National Trophy Series in Broughon Hall ook in zijn mooie, nieuwe nationale trui.

Cube, leverancier van de snelle en vooral lichte CX fietsen zorgde vrijdag ll. voor fantastisch knappe crossers op maat en in de juiste kleuren van de nationale kampioenen. Emiel kreeg nog meer zin om aan zijn wedstrijd te starten. Het begin van de wedstrijd was niet super owv. een leeglopende tube. Gelukkig kwam Verstrynge snel terug, hervond de nodige drive en kreeg snel aansluiting bij het Nederlandse drietal. (Deze waren nog in volle strijd voor de eerste plaats in het algemene klassement.) Toen de Tormans renner op een aanval van Pim Ronhaar reageerde kwam hij in de voorlaatste ronde op kop en reed voor wat hij waard was. Ryan Kamp deed er alles aan om terug te komen en mee te doen voor winst maar Emiel Verstrynge was opnieuw sterk en kende niet de pech van in Namen. Hij won na het BK nu ook een WB wedstrijd. Wanneer Emiel Verstrynge dit vormpeil kan aanhouden tot in de US mogen we nog mooie dingen verwachten !

Thomas Mein trok voor zijn cross in Broughton Hall met veel fierheid zijn shirt (met de Union jack) aan. Zo’n kampioenschap voor eigen volk winnen geeft altijd een boost. Voor de renner uit de Tormans stal was dit niet anders. Mein, die de laatste weken in goede doen is, rijdt al een heel seizoen bij de Elite profs en traint mee met de Tormans CX profs onder leiding van Bart Wellens. Dat Thomas dus op een hoog niveau aan het fietsen is en in vorm verkeert is een logisch gevolg van zijn inzet, harde werk en kwaliteitsvolle trainingen. Mein won dus opnieuw. Rory McGuire en Daniel Barns stonden als nummer twee en drie mee op het podium.