CX Stage Livigno 2021 – dag 14

Woensdag 8 september 2021 – ‘Als je kan winnen, moet je het doen’.

Na al heel wat kilometers in en rond Livigno te hebben afgelegd werd er opnieuw cyclocross specifiek getraind. Het was Geert Wellens die in het dorp van de Livignezen een geschikte locatie gevonden had. Bart zette, met al zijn kennis en ervaring, een uitdagend parcours uit en de renners werken gedurende 1h30 verschillende blokken af. Hierbij werd loopwerk (uphill), sprinten, klimmen en afdalen gecombineerd. Aan het eind van de training werd er nog even tijd gemaakt voor een teamfoto en reden de renners met een hoge RPM (voor de niet kenners – RPM staat voor ‘revolutions per minute’ of ‘pedal stroke revolutions per minute’) naar het hotel.

Aan het eind van deze intensieve kwaliteitstraining vroegen we aan mekanieker, Kobe Siemons, hoe hij naar het volgende seizoen kijkt. Ook het vorige seizoen was Kobe steevast betrokken bij het op punt stellen van alle fietsen en kent de renners dan ook erg goed. In onderstaande video geeft Kobe zijn visie.

In de namiddag kozen de meeste renners van de groep voor een optie: ‘Netflix’. De youngsters: Théo, Joran en Emiel verkozen voor een sessie ‘cadans’ rijden in het zonovergoten dal en eindigden met de onvermijdelijke Americano, Cappuccino of Chocolate. Onderstaande foto geeft een mooie impressie van het feit dat wielrenners/atleten welkom zijn in Livigno. ‘Se puoi vincere, devi farlo’ sprak Marco Pantini ooit. En of hij gelijk had.