CX Stage Livigno 2021 – dag 13

Dinsdag 7 september 2021

Het was 6h30 toen de wekker ging die ochtend. Er stond immers een ‘nuchtere ochtendloop’ op de kalender en die werd afgewerkt langs de oevers van het meer van Livigno. De rustdag had de renners blijkbaar goed gedaan want er werd aan een behoorlijk tempo gelopen. Na een goed half uur zat de eerste training van de dag erop en was het tijd voor een verfrissende douche & een stevig ontbijt.

Om 10h15 kondigde de 2e training van de dag zich aan en werd er voor een langere wegtraining gekozen. Kevin en Quinten deden FTP blokken en de anderen hielden hun wattagemeters goed in de gaten en reden in groep een eigen tempo. Bij aankomst waren de eerste tekenen van vermoeidheid écht zichtbaar. Ondertussen verblijft de groep al twee weken op 2.000 meter en werd er niet stilgezeten.

Na de lunch werd het nakende cyclocross seizoen besproken. Ploegleider Bart gaf zijn advies en legde alvast de grotere lijnen voor de volgende maanden vast. Corné en Quinten rijden hun eerste cyclocross van seizoen 2021-2022 op 25 september in Bredene. Deze Ethias cross start om 17h30 en krijgt de naam: ‘Ereprijs Paul Herygers’.