CX in Hulst ideale voorbereiding voor Nationale kampioenschappen

Zondag 2 januari 2022 ging de eerste CX wedstrijd van het jaar op Nederlandse bodem door. Het prachtige parcours van het pittoreske Hulst was het decor voor alweer de dertiende manche van de Wereldbeker. De delegatie van het Tormans Cyclo Cross Team bestond uit negen gemotiveerde renners.

Jonge dames Zoe Bäckstedt en Marie Schreiber, respectievelijk 17 en 18 jaar,  waren de eerste die zich op het gras begaven. Het stadspark werd van regenval en modder gespaard, waardoor het parcours er snel bij lag. De renster uit Luxemburg sloot de zes ronden af op een 25e plaats en ging daarmee de Britse met twee plaatsen vooraf. Zo werd Zoe Bäckstedt 27e in haar vierde wedstrijd in één week tijd.

De zeven mannelijke vertegenwoordigers van het team startten hun Wereldbeker om 15u. Quinten Hermans streed een lange tijd voor de 4e plaats, maar moest zich uiteindelijk met de 7e plaats tevreden stellen. Hij werd bijna in de top 10 vergezeld door Zwitsers kampioen Kevin Kuhn, die als 12e afgevlagd werd. Net daarachter volgde de jonge Emiel Verstrynge, die opnieuw indruk maakte met een 14e plaats. Samen met Joran Wyseure waren zij de twee geselecteerde Belgische beloften voor deze wereldbekermanche bij de Elite. Wyseure werd 29e achter een andere belofte Théo Thomas, die 24e werd. Thomas Mein eindigde als 32e. Corné van Kessel werd door een rugprobleem als gevolg van een zware val in de wedstrijd in Baal daags voordien gedwongen tot opgave.