Corné terug op de fiets in Herentals

Het deed ons veel deugd om Corné van Kessel, die op de nieuwjaarscross te Baal hard ten val kwam, terug aan de start van een Elite heren wedstrijd te zien. De CX van Herentals op slechts enkele kilometers van Corné’s woonplaats werd een heroptreden met succes. De Tormans renners kijkt ondertussen uit naar het NK in Rucphen. Top !

De X²O wedstrijd in Herentals (waar ook ene Wout Van Aert woonachtig is) had ongetwijfeld een pak supporters naar het Sport Vlaanderen domein gelokt. Voor Corné werd het een serieuze test na enkele forfaits owv. zijn onfortuinlijke smak in Baal. Bij de start liet van Kessel dadelijk zien dat hij de wedstrijd in zijn achtertuin als een echte serieuze test beschouwde. Hij fietste op een 6e plaats het eerste bospaadje in en zeker in de eerste helft van de wedstrijd koerste hij vlot mee. De tweede helft voelde hij nog wat sporen van zijn valpartij en kon hij jammer genoeg niet meer vol doorgaan. Ondanks dat onze Nederlandse renner niet in ‘optima forma’ kon koersen eindigde hij op een verdienstelijke 10e plaats.

Wanneer je 4 dagen – na zo’n ongelooflijk harde valpartij – op fiets geraakt zegt dit iets. Wanneer je na 4 dagen een profkoers – over de skiberg – een top 10 plaats rijdt, zegt dit nog veel meer. Respect Corné !