Comeback man Quinten pakt straffe 3e plaats in Waterloo.

Zelden iemand zo zien terugvechten als Tormans renner Quinten Hermans zondag ll. liet zien in Waterloo (US).

Dat Quinten zijn juiste vormpeil te pakken is al lang geen geheim meer. Ook de Belgische journalisten zien de Tormans renner ‘blinken in zijn vel’ en dat zegt veel. Op de eerste wereldbeker cross in de US accelereerde Quinten als een raket na het startschot en enkel Vanthourenhout volgde in zijn spoor. Beide renners sloegen dadelijk een kloofje van enkele seconden en reden autoritair aan kop. De keuze voor de snellere Grifo werd in de tweede ronde door velen cash betaald. Even na de start was het lichtjes gaan regenen, een stukje asfalt was behoorlijk glad geworden met alle gevolgen van dien. Quinten maakte een schuiver en Vanthourenhout profiteerde en kreeg al snel zijn ploegmaat Iserbyt in steun. De twee Pauwels – Sauzen renners hielden het tempo hoog en reden weg van de achtervolgers. Tormans atleet Hermans was echter niet aangeslagen, werd goed ondersteund door de technische staff en dat loonde. Quinten kwam tot op 4 seconden van Vanthourenhout die Iserbyt moest laten gaan. De laatste ronde was de tank leeg en finaal veroverde Quinten de 3e plaats. Opnieuw op het podium maar wat een prestatie ! Proficiat.

Ploegmaat Corné Van Kessel, ook sterk gestart, bleef gelukkig in het begin wel overeind en reed een knappe wedstrijd. Toen ook hij op een schuine kant de doeken van een lokale sponsor van dichtbij zag moest hij echter de rol lossen. Corné reed als 10e over de meet en zonder pech zat er wellicht meer in. Toch opnieuw een knap resultaat!

Kevin Kuhn eindigde 13e en Thomas Mein reed als 22e over de eindmeet. Ploegmaat Emiel Verstrynge ontweek in de tweede ronde nog knap de valpartij van Nys kende verder mechanische pech maar werd finaal in het klassement opgenomen.

Woensdag as. staat de volgende wedstrijd op Amerikaanse bodem op de kalender. De wedstrijd gaat door op het parcours waar in 2022 ook het WK zal gereden worden. De race van woensdag is gratis te volgen op het Telenet ‘Play Sports Open’ kanaal vanaf 21h00. We kijken er nu al naar uit !