Brussel: Hermans behaalt 2de podiumplaats op rij

Quinten Hermans en Corné Van Kessel hadden deze zaterdag in de Ethias Cross in Eeklo vertrouwen getankt en dat spatte er in de beginfase van de Brussels Universities Cyclocross vanaf. Naast deze twee profs kwamen ook alle andere heren van het Tormans Cyclo Cross Team aan de start in de Belgische hoofdstad. Het duo nam meteen de kopposities in, maar later zou Toon Aerts een tikkeltje te sterk blijken. Terwijl Quinten Hermans zijn concurrent moest laten gaan, verdween Corné Van Kessel met een lekke band in de achtergrond. Nadat ook Toon Aerts met hetzelfde mechanisch defect te kampen kreeg, slaagde Hermans er in om opnieuw de aansluiting te maken en de forcing te voeren. De terreinen van de Brusselse universiteit bleken uiteindelijk spek voor de bek van Aerts, die even later de renner van het Tormans Cyclo Cross Team weer achterliet en naar de overwinning crosste. Na de overwinning in Eeklo gisteren, behaalde Hermans met deze tweede plaats zijn derde podiumplaats van het seizoen. Ook Kevin Kuhn finishte met zijn 8e plaats in de top tien. Corné Van Kessel, Thomas Mein en Théo Thomas eindigden respectievelijk op de 16e, 19e en 36e plaats.

Quinten Hermans:
« Uiteraard wou ik bevestigen na mijn prestatie van gisteren en ik ben blij dat ik erin geslaagd ben. De winst was vandaag helaas net wat te hoog gegrepen, omdat ik teveel schoonheidsfoutjes maakte. Na de lekke tube van Toon Aerts kwam ik opnieuw in een winnende positie, maar het duurde niet lang vooraleer de vogel opnieuw was gaan vliegen. De verhoudingen werden dus gerespecteerd. »

« Er wacht mij nu nog één wedstrijd in het veld vooraleer ik aan mijn wegcampagne met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux begin. Daarvoor heb ik deze week al wat rust ingepland. Vorig jaar kwam ik in Oostmalle nog goed voor de dag, dus heb ik niet geaarzeld om deze planning te herhalen. Ik ben razend enthousiast! »

Brussels Universities Cyclocross:
1.Toon Aerts
2.Quinten Hermans +0:20
3.Niels Vandeputte +0:36
8.Kevin Kuhn +1:29
16.Corné Van Kessel +2:23
19.Thomas Mein +3:18
36.Théo Thomas +2RShare