Bart Wellens met ambitie naar nationale kampioenschappen!

Ploegleider bij Tormans, Bart Wellens, kijkt hoopvol naar de nationale kampioenschappen van zijn renners. De mannen zijn er klaar voor en we maken kans op meerdere podiumplaatsen. Ik kijk er in ieder geval naar uit !

Bij onze beloften: Emiel, Joran en Théo kan het verhaal erg mooi worden. De drie youngsters zijn klaar om een podiumplaats te veroveren. Natuurlijk moet elke cross gereden worden en moet het ook wat meezitten maar toch. Ik ben er van overtuigd dat wanneer Joran en Emiel elkaar kunnen helpen en Théo in Frankrijk vol vertrouwen gaat fietsen de resultaten niet zullen uitblijven.

Corné zie ik, ondanks zijn onfortuinlijke val op 1 januari, een goede kans maken om op het podium te staan. Lars van der haar is de favoriet maar na hem is Corné voor mij een van de grote kanshebbers op een podiumplaats. Maar vergeet ook David van der Poel niet. Hij is een échte renner voor de kampioenschappen en hij is altijd top op wedstrijden met hoge inzet. Hopelijk kan Corné zijn valpartij definitief achter zich laten en zijn niveau van voor de val in Baal behal

Kevin moet zijn titel met glans verdedigen en zich opnieuw tot Zwitsers kampioen kronen volgens mij. Hij liet dit seizoen al enkele ‘dikke’ prestaties optekenen en als hij een goede dag heeft zullen zijn landgenoten sterk moeten zijn om van Kevin te kunnen winnen. Natuurlijk moet het ook wat meezitten en mag hij niet té veel pech kennen of op een slecht moment lek rijden. Hij is in Zwitserland de favoriet en dat is terecht.

Thomas Mein kan wel eens voor dé verassing van de dag zorgen in het kampioenschap van de UK. Tom Pidcock is de te kloppen man in principe maar die is er net als zijn ploegmaat Turner er niet bij. Belofte Cameron Mason kan aanspraak maken op de eerste plaats. Maar wanneer Thomas zijn prestatie van op de Koppenberg kan herhalen dan is hij écht wel een kandidaat winnaar. Het zou wat zijn voor Thomas.

Op het BK kan ook Quinten op het podium klimmen. Wellicht zal het Pauwels Sauzen blok in het begin de druk op Wout Van Aert hoog willen houden. Voor zowel Toon Aerts als ‘onze Quinten’ wordt het dan wat afwachten en schakelen indien nodig. Een kampioenschap is altijd iets speciaal en wellicht is Van Aert opnieuw een klasse apart. Voor de overige plaatsen zal er gestreden moeten worden én het is en blijft cross.