2e plaats voor Joran Wyseure in Zweden

Op dag 1 van het Stockholm Cycling weekend was Tormans renner, Joran Wyseure, dadelijk bij de les en pakte de tweede plaats. Morgen rijdt Joran opnieuw in Zweden.

Joran, die op stage in Livigno al knappe dingen liet zien, wil er dit seizoen iets van maken. Terwijl zijn collega’s in de US zitten voor de Wereldbekerwedstrijden investeerde hij in een lange rit naar Zweden om aldaar zijn competitieritme te onderhouden. Hij begon met veel vertrouwen aan het Stockholm Cycling weekend en wou zich graag tonen.

De Tormans atleet uit Lichtervelde startte knap en was als 3e weg achter de Zwitser Ruëgg en een Franse renner. Onder druk maakte de Fransman een fout en de sterk rijdende Zwitser profiteerde, accelereerde en was weg. Voor de tweede plaats quasi een identiek verhaal. Joran hield het tempo op de hippodroom van Stockholm, gekenmerkt door korte, nijdige hellingen en veel technisch bochtenwerk, hoog en een Franse renner bezweek onder de druk en maakte een schuiver. Wyseure trok stevig door en verzekerde zich reeds in de 3e ronde van de tweede plaats met zo’n 45 seconden voorsprong op de nummer 3 van het pak.

“De toppers rijden hier wel niet rond maar ik ben wel content met mijn eerste UCI podium bij de Elite renners”

Proficiat Joran! De eerste, verdiende UCI punten zijn binnen! Foto’s Peter Es.